Gå til innhold

The window opens

See the text in English

See the text in the original language

The window in this room is locked, it won’t open you think. Even if you managed to get it open, what if a horrible monster comes out of it and eats you? It’s just better to keep it closed and focus the life in this room for rest of your life. But sometimes things aren’t like you think they are. What if you open it after all?

Maybe on the other side is something, that gives you chance to enjoy the real life? You wouldn’t have to lock yourself in this room if you just take the risk and try to open it. Everybody won’t try to open it, they either believe that it won’t open or don’t have the courage to do it. I took this risk and I don’t regret it one bit. When I opened that window and stepped out, I don’t even want to see that room again.

Ikkuna aukeaa

Ikkuna tässä huoneessa on lukossa, se ei aukea, tuon sinä luulet. Vaikka sen saisitkin auki, mitä jos sieltä tuleekin joku hirveä hirviö, joka syö sinut? Parempi pitää se vain kiinni ja keskittyä elämään tässä huoneessa lopun ikääsi. Mutta joskus asiat eivät ole niin kuin sinä luulet. Entä jos avaatkin sen?

Ehkä siellä toisella puolella on jotain, mikä antaisi sinulle mahdollisuuden nauttia oikeasta elämästä? Sinun ei tarvitsisi lukita itseäsi lopun ikääsi tähän huoneeseen jos vain otat riskin ja koitat aukeaako se. Kaikki eivät sitä koita aukaista, he joko uskovat että se ei aukea, taikka eivät vain uskalla. Tämän riskin minä otin, enkä kadu sitä yhtään. Kun aukaisin tuon ikkunan ja astuin ulos, takaisin tuohon huoneeseen en edes tahdo vilkaista.


Country of origin: Finland

Business along the Northern Lights Route?

MyStory project promotes small tourism companies in the Northern Lights Route area through corporate storytelling and digital marketing.

MyStory project

All rights reserved | Our Stories/My Story | GDPR
Design & code: Gnist / Illustrations: Anna Koi